Доброю традицією для працівників кінологічного центру при УМВС України у Вінницькій області стало проведення екскурсій для школярів. Особливо популярними вони є серед дітей молодшого шкільного віку.

З великим бажанням учні третіх та четвертих класів двох вінницьких загальноосвітніх шкіл завітали до чотирилапих помічників міліціонерів.

Начальник кінологічного центру Юрій Байнак разом зі своїми підлеглими – досвідченими фахівцями-кінологами, продемонстрували здібності та навички своїх вихованців та розповіли дітям багато цікавого про життя, особливості дресирування та роботу службових собак.

Під дитячі оплески німецькі вівчарки Вольф, Лорд та Рута шукали зброю, вибухівку, наркотичніречовини, затримували зловмисників, шукали їх по слідах, долали різноманітні перешкоди. Затамувавши подих, дивилися школярі, як Вольф зупиняв автомобіль з озброєним злочинцем.

На завершення зустрічі усі бажаючі мали змогу потиснути лапу вірним помічникам правоохоронців та сфотографуватися з ними на згадку.

- Мені дуже сподобалась екскурсія! – ділиться враженнями третьокласник Сашко. – Я дуже люблю собак, бо вони розумні, захищають господарів, але я ніколи не думав, що вони можуть ловити злочинців у машинах, шукати пістолети. Я би ще з задоволенням прийшов подивитися, як їх тренують, бо хочу, щоб і мій Рижик був таким розумним.

- Мені дуже приємно, що від зустрічі з нашими вихованцями, діти отримали приємні враження. Чую, що дехто виявив бажання у майбутньому стати кінологом. Такі заходи мають величезний виховний вплив, адже діти мають змогу на природі поспілкуватися з найліпшим другом людини – собакою, - говорить Юрій Байнак.

Напередодні літніх канікул працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей нагадали школярам, як поводити себе під час відпочинку, щоб уникнути неприємних ситуацій на дорозі, біля води та не зіпсувати собі канікули.



Переглядів: 6672
Поширень: 0