1 червня – день, на який чекають усі школярі. Календарний початок літа і свято усєї дітвори – Міжнародний день дітей, початок літнього відпочинку і незабутніх вражень від неймовірних пригод. В цей день Державтоінспекція Вінниччини провела цілий ряд заходів, направлених на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму під час літнього відпочинку.

«Діти за безпеку дорожнього руху» - під таким гаслом пройшов конкурс дитячого малюнка на асфальті. Близько сотні дітей віком від 2-х до 15-ти років прийняли участь у конкурсі, який проходив в цей день у Вінницькому Центральному парку культури та відпочинку ім. М.Горького, поблизу кіноконцертного залу «Райдуга».

«До заходу ми ретельно підготувалися, - розповів начальник служби профілактичної роботи УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко,надрукували дитячу тематичну літературу: календарики, вимпели, книги, закупили кулькові ручки, стікери. Спеціальна техніка ДАІ швидко привернула увагу відпочиваючих у парку. Тож за кольоровою крейдою для участі в конкурсі звернулося багато дітей. У переважній більшості діти малювали про дорожній рух, про те, що тільки на зелений сигнал світлофора можна переходити дорогу, навіть у казкових країнах. Жодний учасник конкурсу не був позбавлений уваги і отримав подарунок на згадку. Десять кращих авторів були відзначені дипломами, квитками в Аквапарк «Маяк» та у «Дельфінарій» у Хмільнику. Решта ж учасників отримали тематичну літературу та можливість прокататися на справжніх конях та поні, яких для цього на прохання керівництва ДАІ доставив у парк вінницький оздоровчий центр «Коні, поні – клуб».

Дійсно, найбільшим задоволенням для дітей було покататися не тільки на залізних конях ДАІ, а й на самих справжніх. Ще діти ознайомилися зі спеціальною технікою Державтоінспекції, приміряли форменні фуражки і фотографувалися із вартовими доріг.

З іграшками, спортивним інвентарем та солодощами керівники управління ДАІ відвідали у цей день і підшефні дитячі установи для дітей сиріт: Брацлавську Немирівського району, Іванівську Калинівського району та Вінницький дитячий будинок «Гніздечко». До дітей цього закладу завітав начальник міського відділення ДАІ Анатолій Присяжнюк.

«Саме у ці дні хочеться зігріти позбавлених батьківського тепла дітей, зробити усе, щоб вони не відчували сирітства, байдужості. Адже чужих дітей не буває, – переконаний начальник Управління ДАІ Павло Солоненко, - тим більше, у Міжнародний День захисту дітей. В усіх згаданих закладах організовані конкурси малюнків на тему: «Діти за безпечний дорожній рух» та підготовлені виступи дитячої художньої самодіяльності.

Також Павло Солоненко провів цього дня у доросле життя 29 випускників Брацлавської школи інтернату, якою опікується Державтоінспекція Вінниччини. Кожен з них отримав цінний подарунок з рук начальника та побажання знайти гідне місце у цьому непростому житті, до якого вони вступили.



Переглядів: 4587
Поширень: 0