Цього року у пришкільних таборах відпочине на 500 дітей більше ніж торік, а діти, які перемогли у міських та обласних олімпіадах, зібрані в кількох тематичних загонах. Як і минулого року в деяких школах створено іншомовне середовище, а серед розважальних заходів знову є походи до улюблених місць відпочинку дітвори – аквапарку та боулінг клубу.

пришкільні табори

4 червня у Вінниці розпочали працювати пришкільні табори. Цього літа порівняно із минулим роком їх побільшало на три, а дітей, які в них відпочивають, – на півтисячі. Така позитивна динаміка у місті спостерігається вже кілька років поспіль. У 2010 році табори відвідувало 3 тисячі учнів, а цього року вже 4,5 тисячі.

пришкільні табори

Змінюється і програма перебування дітей у пришкільних таборах, яка корегується відповідно до вподобань та побажань самих школярів (їхня думка вже традиційно вивчається після закінчення кожної табірної зімни). Саме діти хотіли доповнити розважальну програму походом до аквапарку та грою в боулінг. І вже другий рік поспіль маленькі відпочивальники мають таку нагоду – один раз протягом відпочинку відвідати ці місця для розваг. Табірна зміна триватиме з 4 по 21 червня.

пришкільні табори

7 червня із школярами, які відпочивають у пришкільних таборах Вінниці, спілкувались міський голова Володимир Гройсман та голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан. Вони відвідали три школи - №3, №6 та №30.

У пришкільних таборах Вінниці завітали  міський голова Володимир Гройсман та голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан

«Все, що робиться для дітей, має велику перспективу, - поділився своїми враження губернатор області Іван Мовчан. – Оздоровлення школярів в такому форматі з такими досить насиченими програмами дає можливість дітям розширити свій кругозір, використати літній період цікаво і ефективно та отримати додаткові знання».

Перебування у пришкільних таборах, як і у минулі роки, безкоштовне. Міський бюджет забезпечує фінансування основної програми, яка відпрацьована для всіх шкіл. Втім, у деяких навчальних закладах педагоги-організатори доповнили її екскурсіями та розважальним походами. Міський голова наголосив, що такі додаткові заходи є добровільними, а якщо десь батькам їх нав’язують, просив повідомляти про такі факти через «Цілодобову варти» або Інтернет.

У пришкільних таборах Вінниці завітали  міський голова Володимир Гройсман та голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан

«За останні п’ять років ми фактично майже в два рази збільшили кількість дітей, які мають можливість відпочити у пришкільних таборах. Ми вважаємо, що такий відпочинок досить важливий і потрібний для дітей, - каже міський голова Володимир Гройсман.В цій роботі задіяно сім департаментів та служб. Ми все робимо для того, щоб два тижні зробити максимально насиченими і цікавими. І, як бачимо, більшості дітей це подобається. А головне – ми зберігаємо традицію формування програми перебування дітей у пришкільних таборах за погодженням з лідерами шкіл та дитячими омбудсменами».

В таких таборах відпочивають діти переважно з 2 по 6 класи. Винятком є лише «Літня школа», яку відвідують і паралельно вдосконалюють свої знання діти до 8 класу, які є переможцями міських та обласних олімпіад. У таборах вони будуть поглиблювати знання з історії, української мови, англійської мови, географії та біології.

Іще 36 школярів, які цього року стали переможцями Всеукраїнських олімпіад, за традицією будуть перебувати в одному з приміських таборів для поглиблення знань з фізики, математики та інформатики під керівництвом Юрія Пасіхова. До цього табору будуть приїжджати і займатись з дітьми вчителі з різних шкіл, а також педагогічного та технічного університетів.

пришкільні табори

А у трьох школах буде створено протягом табірної зміни іншомовне середовище (англомовне – №1 та №30, польськомовне – у школі №12).

Упродовж двох тижнів роботи таборів також будуть відбуватись змагання між школами. Переможці «Стартів надій», «Веселих гонок» та «Брейн-рингу» відвідають м. Меджибіж.

Для інформації

Під час табірної зміни у пришкільних таборах будуть організовані:

  • майстер-класи керівників гуртків Палацу дітей та юнацтва;
  • флешмоби зі спортсменами «Весела зарядка»;
  • ЛФК для дітей з ортопедичною патологією;
  • цикл занять «Гімнастика для очей»;
  • програми від аніматорів Центру підліткових клубів;
  • екскурсійні та інформаційно-туристичні програми;
  • екскурсії до міських пожежних частин;
  •  спілкування та огляд техніки ДАЇ;
  •  презентація видів спорту вихованцями ДЮСШ, зустрічі з видатними спортсменами, проведення велоестафети;
  •  похід до аквапарку та боулінг клубу;
  • концертна програма від вихованців Міського палацу мистецтв;
  •  відвідування планетарію.



Переглядів: 8648
Поширень: 0