Працівники державної служби боротьби з економічними злочинами припинили діяльність підпільних закладів, які працювали в обласному центрі всупереч заборони грального бізнесу в Україні. Так, правоохоронці закрили ігрові зали по вулиці Грибоєдова, Фрунзе та букмекерську контору по вул. Ватутіна. Ще один підпільний заклад працював під виглядом Інтернет-салону.

Під час обшуку міліціонери вилучили більше двадцяти одиниць комп’ютерного обладнання, телевізори, принтери та грошові кошти. Вилучена техніка направлене на експертизу до НДЕКЦ при УМВС.

Гральний бізнес завдає чимало болю людям, чиї близькі залишають в ігрових автоматах значні суми кошти. Ігроманія затягує в свої тенета молодих людей, підлітків, які не усвідомлюють страшних наслідків такої залежності. Втім, це не обходить ділків, котрі мають на забороненому бізнесі солідні прибутки.

Заняття гральним бізнесом в Україні є злочином, за який передбачено покарання у вигляді штрафу до п\'ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання. Тобто штраф може сягати сотень тисяч гривень .

До кримінальної відповідальності притягнуть також власників одного з Інтернет-клубів Вінниці, де надавалися послуги у сфері грального бізнесу.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження відповідно до ст.203-2 КК України. Триває розслідування.



Переглядів: 3438
Поширень: 0