Протягом тижня у медичних закладах міста тривають урочисті заходи до Дня медичного працівника. Щороку професійне свято медики відзначають у третю неділю червня, тож цьогоріч ця пам’ятна дата припадає на 16 число першого літнього місяця. Віддати належне вінницьким охоронцям людського життя на урочистості завітав депутат Вінницької обласної ради Сергій Кудлаєнко.

солодкі презенти від  Сергія Кудлаєнка

Хочу привітати вас із професійним святом і побажати найважливішого – здоров\'я. Дякую вам від себе особисто і від тих людей, котрим ви щоденно допомагаєте. Щоб ви могли сповна насолодитися цим святом, як депутат обласної ради, хочу подарувати вам від себе і своїх колег по фракції святковий торт. Він дієтичний – як лікар прописав, – але дуже смачний. На торті є пігулки, але вони не такі, як в аптеці, – солодкі і від всіх недуг. А також ви зможете скуштувати «шприц» та «карету швидкої допомоги» – вам у свято можна усе, – посміхаючись, сказав Сергій Кудлаєнко і вручив солодкий дарунок головному лікареві Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. академіка О.І. Ющенка Вадиму Клочко.

солодкі презенти від  Сергія Кудлаєнка

За словами лікаря, медичний колектив закладу нині є одним із найбільших не лише в області, а й в Україні – він нараховує 1 тисячу 530 співробітників. Стаціонарний фонд лікарні складає 1205 ліжок.

Ми надаємо дитячу й дорослу психіатричну допомогу, а також неврологічну. Кращі нейрохірурги здійснюють висококваліфіковані операції, тому до нас звертаються не тільки мешканці нашої області, а й з інших регіонів, – розповідає Вадим Клочко. Він уже 20 років успішно керує лікарнею. А перш, ніж стати її очільником, починав у 1962 році з посади санітара. З часу роботи у закладі був удостоєний звання «Заслужений лікар України», виховав не один десяток висококваліфікованих лікарів. – Наш колектив має високий рівень професійності – багато з наших лікарів і медсестер мають вищу і першу медичну категорію. Вони постійно підвищують свій професійний рівень на курсах, конференціях, беручи участь у семінарах.

солодкі презенти від  Сергія Кудлаєнка

Із такими професійними лікарями за власне життя і здоров\'я можна бути спокійним, – сказав Сергій Кудлаєнко, прямуючи із солодким дарунком до наступної лікарні – імені Миколи Пирогова. Уже три роки керує закладом лікар вищої категорії, «Заслужений лікар України» від 2009 року Олександр Жупанов. До керівної посади пройшов майже усі кола медика – працював у лікарні швидкої допомоги, в управлінні охорони здоров\'я.

солодкі презенти від  Сергія Кудлаєнка

За його словами, у штаті обласної лікарні ім. М.Пирогова працює близько однієї тисячі семисот чоловік – це більше трьохсот лікарів та понад 800 медичних працівників, а також обслуговуючий персонал. Лікарня розрахована на 746 ліжок стаціонарних та 12 – реанімаційних.

солодкі презенти від  Сергія Кудлаєнка

Влада міста й області шанує наших медиків – жодні урочистості не обходяться без вітань та нагороджень. Також підтримуються нові проекти по розширенню лікарні – до прикладу, будівництво хірургічного корпусу та перинатального центру. Сподіваюся, до 100-річчя лікарні, яке відзначатимуть у 2017 році, вони запрацюють на повну потужність і це дасть можливість ще краще лікувати наших пацієнтів, – говорить Олександр Жупанов.

солодкі презенти від  Сергія Кудлаєнка

Медикам солодкий подарунок сподобався – кажуть, Сергій Кудлаєнко на свято приходить щоразу і завжди цікавиться здобутками лікарні.

Це дуже скромний дарунок для людей, котрі щодня, щогодини дбають про наше здоров\'я а то й виборюють життя для своїх пацієнтів. У таких складних умовах, під час реформ – завжди вони терпляче і самовіддано йдуть цим шляхом. Тому дуже важливо, аби наші лікарі завжди були здоровими і успішними, адже життя кожного з нас може опинитися у їх руках, – сказав слова вдячності посадовець.



Переглядів: 8155
Поширень: 0