Вінницький велосипедист вигадав, як зменшити ризик потрапляння в аварії. Свого двоколісного коня він обладнав кольоровими ліхтариками. Начіпляв їх аж півтисячі ще й встановив сигнал. Тепер велосипед помітно здалеку. Дарма, що схожий він на новорічну гірлянду.

Не помітити й не почути велосипеда Максима Коваленка годі. Задля власної безпеки молодий вінничанин обладнав транспортний засіб численними ліхтариками. А на додачу - потужним сигналом. Каже - до таких новацій вдався через велику кількість аварій з велосипедистами.

Максим Коваленко, велосипедист:
Я одного разу був тоже попав в ДТП, один таксист мене збив. Мене не чути, і я вирішив поставити цей сигнал, для того, щоб мене чули не тільки люди, а особливо водії.

Велосипеди для Максима - стиль життя. Проте в Україні, нарікає хлопець, нема спеціальних доріжок. Іноді й водії помічають запізно. Та осяйний велосипед вінницькі шофери впізнають одразу.

Роман Каліфський, шофер:
Мені здається, що такі велосипеди з лампочками, різним світлом це добре для того, що часто машини сліплять і абсолютно не видно велосипедистів, пішоходів.

Безпечний і комфортний велосипед одразу став місцевим улюбленцем. Двоколісний засіб уподобали й вінницькі даівці. Інспектори зізнаються - й самі б не відмовилися від такого.

Юрій Козарець, інспектор ДАІ:
В таком эксклюзивном варианте он у нас один только. И, насколько я знаю, правил дорожного движения он старается не нарушать.

Єдине, що завдає клопоту - в гірляндної велотехніки швидко сідають батарейки. Тож винахідник планує створити невеликий, але потужний елемент живлення.


Переглядів: 3077
Поширень: 0