Хто з нас у дитинстві хоч раз не розважався, телефонуючи до міліції чи за випадковим номером? На щастя, більшість забуває про такі безглузді дитячі пустощі ще в молодшій школі, але є серед нас і ті , кого ця хвороба супроводжує все життя. Вони називають себе пранкерами (від англійського слова «prank» -витівка) й добряче псують нерви.

Зазвичай основними жертвами дзвонарів стають екстрені служби, бо дзвінки на їх номери безкоштовні. Тільки у Вінниці з 5 сотень повідомлень про пожежу, які надійшли на службу 01, 140 виявилися хибними. Звичайним жартом є кожен восьмий-десятий виклик міліції. Та найбільше дістається медикам, що працюють на виїздах, там амплітуда фантазії коливається від серцевого нападу до пологів.

Хоча з одного боку здається, що такі розіграші цілком анонімні, завдяки співпраці з компаніями мобільного зв\'язку працівники поступово знаходять і карають винних. Таким чином для батьків жартівника хибний виклик швидкої обійдеться щонайменше у 80 гривень, а пожежної служби вже значно дорожче - до семи тисяч.

Відтак, дитячі пустощі лише в цьому році нашкодили держказні на мільйон гривень. Але справа навіть не в грошах, а в тому, що від таких розваг страждають інші люди, які не можуть додзвонитися до "швидкої", міліції чи пожежної служби в ту саму хвилину та платою за звичайний телефонний жарт стає людське життя. Подробиці у відеосюжеті:



Переглядів: 3075
Поширень: 0