Це робиться з метою покращення охорони громадського порядку та більш якісного і швидкого реагування на порушення правопорядку.

Централізована система швидкого виклику міліції дає змогу підвищити ефективність діяльності нарядів міліції, задіяних для охорони об’єктів та громадського порядку. Завдяки цьому вдається скоротити час реагування груп затримання на повідомлення громадян про злочини та інші протиправні дії і затримання злочинців. Злочин розкривається набагато швидше по «гарячих слідах», оскільки працівники міліції не витрачають час на переслідування злочинця.

Тривожні кнопки встановлюються в місцях великого скупчення людей: супермаркетах, ресторанах, розважальних закладах. До речі, такі кнопки - це не завжди в буквальному розумінні «кнопки». Це може бути стандартна кнопка, вмонтована у підлогу, дно столу чи стіну, в залежності від специфіки роботи закладу. Також це може бути і звичайний на вигляд брелок, який і є цією кнопкою швидкого реагування. Якщо територія охоронюваного об’єкту велика, наприклад, сучасний торговий центр, то такий пристрій може знаходитись одночасно у кількох людей. Це дозволить відразу викликати наряд Державної служби охорони, якщо людина стала очевидцем протиправних посягань, або до неї звернулись з проханням по допомогу. Держохорона, в свою чергу, максимально швидко відреагує на виклик і прибудє до місця події, прийме усі заходів для знешкодження порушника та подальшої його передачі до райвідділу міліції.

На Вінниччині встановлено вже 197 таких пристроїв. З початку року на пульт централізованого спостереження підрозділів ДСО області надійшло 3456 сигналів «тривога», в тому числі 1693 по місту Вінниця. В установах, які обладнані даним пристроєм, є інформаційні таблички, що інформують громадян про оснащеність даного закладу пристроєм термінового виклику міліції.



Переглядів: 4026
Поширень: 0