До вінницької міліції звернулась 28-річна вінничанка, з заявою про те, що невідома особа з її банківського рахунку зняла гроші. Про це жінка дізналась з SМS – повідомлення, надісланого з банківської установи.

Те, що її ошукали, потерпіла зрозуміла не одразу, адже кілька хвилин тому до неї телефонував незнайомець, який представився працівником відділу безпеки банку та повідомив, що з її рахунку хтось намагається зняти гроші. Аби захистити кошти від злодіїв, жінці було запропоновано надати особисті дані, номер картки та ПІН-код. Що вона не вагаючись зробила.

Наразі правоохоронці встановлюють особу зловмисника. Дана інформація внесена до єдиного обліку досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до трьох років позбавлення волі.

Аби убезпечити себе від таких видів шахрайств необхідно дотримуватися елементарних правил: не надавайте свої особисті дані, номери банківських рахунків незнайомим людям, ніколи не створюйте той самий пароль для електронної пошти, соціальної мережі та банківського рахунку, частіше його змінюйте. Якщо виникли якійсь підозри, що відносно вас вчинили подібне правопорушення, одразу звертайтесь до міліції, не намагайтесь самотужки з’ясовувати причини відсутності грошей на рахунку – це тільки ускладнить пошук зловмисника. Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність.


Переглядів: 2728
Поширень: 0