Ситуація на автошляхах України з аварійністю на пасажирському автомобільному транспорті залишається складною. Останнім часом почастішали випадки резонансних ДТП, скоєних з вини водіїв автобусів. Так, на початку цього місяця в Запоріжжі внаслідок наїзду автобуса «Мерседес-Бенц» на тролейбус, що стояв в правій крайній смузі, помер пасажир автобуса, а його водій та ще тринадцять пасажирів отримали тілесні ушкодження. У Волинській області водій автобуса «Сетра», попередньо по причині сну за кермом, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автобусом «БАЗ», що рухався у зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП обидва водії, один пасажир автобусу «Сетра» та п’ять пасажирів автобусу «БАЗ» загинули, ще 36 громадян отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Необхідну допомогу можна отримати на поту ДАІ

З метою посилення профілактичної роботи на пасажирському автомобільному транспорті Державтоінспекція вживає запобіжні заходи.

- Активізовано роботу спільних мобільних груп ДАІ та Укртрансінспекції, - розповів інспектор автотехнічної інспекції УДАІ УМВС у Вінницькій області, майор міліції Іван Томляк. – На стаціонарних постах ДПС забезпечена постійна робота пересувних діагностичних лабораторій ДАІ для здійснення контролю технічного стану автобусів, що експлуатуються з явними ознаками технічних несправностей. На стаціонарних постах залучено до чергування медичних працівників для надання можливої допомоги учасникам дорожнього руху. Крім того, тут забезпечена наявність засобів медичної допомоги потерпілим, а також необхідна кількість питної води.

Необхідну допомогу можна отримати на поту ДАІ

Під час зупинок автобусів водіям доводиться інформація про стан аварійності на автошляхах України, найбільш резонансні ДТП, місця концентрації ДТП та аварійні місця на маршруті руху автобуса, особливості керування за несприятливих погодних умов, а також про недопущення стоянки для відпочинку у невстановлених місцях, особливо у нічний час доби.

Тривалість зупинок автобусів не перебільшує 7 хвилин, - додав Іван Іванович, - і надає можливість водіям під час зупинок перепочити, пройтися на повітрі, зосередитися на керуванні.

Необхідну допомогу можна отримати на поту ДАІ

Під час патрулювання доріг екіпажами ДПС звертається увага на транспортні засоби, що зупинилися на узбіччі доріг поза об’єктами дорожнього сервісу та у разі необхідності надається їм допомога.



Переглядів: 4762
Поширень: 0