5 серпня до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про те, що на річці Південний Буг тонуть 2 людини. Подія трапилася біля центрального мосту поблизу о. Фестивальний. Як з`ясувалося, на узбережжі відпочивала молода сім`я - батьки та двоє малолітніх дітей. Під час розваг батько вирішив показати сину краєвид річки та без будь-яких допоміжних та плавзасобів почав плисти з малюком до острова, «Фестивальний», що знаходиться посередині між двома берегами. А коли поверталися назад, сил у чоловіка не вистачило і він почав втрачати рівновагу. Хлопчик, який сидів на спині у тата, відразу ж відчув небезпеку і почав кликати на допомогу маму, яка в цей час залишалася на березі.

Малюк дуже злякався і почав чимдуж стискати батькову шию, внаслідок чого плавець запанікував і разом із сином вхопився за обмежувальний маяк (слід зазначити, що саме в цьому місці пролягає маршрут Вінницьких екскурсійних катерів, які в цей час здійснюють регулярні перевезення).

Коли жінка усвідомила, що ситуація загрожує життю сина й чоловіка – побігла кликати на допомогу. На порятунок прибіг пожежник 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Вінниці Дмитро Денисюк, який в позаслужбовий час був на прогулянці із сином. Він відразу ж зателефонував на «101» та не гаючи ні хвилини кинувся рятувати дитину. І вже за декілька хвилин малюк був на березі.



Переглядів: 5993
Поширень: 0