За словами начальника УБОЗ у Вінницькій області полковника міліції Валерія Пастуха, підприємливі особи уклали з вінницьким ТОВ договір про транспортно-експедиційні послуги, згідно з яким зобов’язалися доставити вказану кількість насіння на склади товариства у м. Вінниці. Фірма, яка здійснювала вантажні перевезення, отримала на фермерському господарстві одного з районів області понад 50 тон насіння. Однак автомобілі з замовленим вантажем так і не потрапили до власника товару, повідомляє СЗГ УМВС України у Вінницькій області.

Як з’ясували співробітники вінницького УБОЗу, підприємливі ділки, які займалися перевезеннями, замінили документи про власника та, використовуючи фіктивні товарно-транспортні накладні, реалізували соняшник на інших сільськогосподарських підприємствах, а грошові кошти – привласнили.
Слідчим управлінням за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом ).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.



Переглядів: 3402
Поширень: 0