Протягом понеділка та вівторка переважна більшість мешканців вінницьких багатоповерхівок вже отримали тепло у свої квартири. Планується завершити пуск опалення у всі висотки, а у четвер та п’ятницю будуть усуватись проблеми, пов’язані із запуском гарячої води в системи опалення, що дозволить вийти на потрібні температурні показники.

Цьогоріч опалювальний сезон у Вінниці розпочався значно раніше. Перший місяць осені приніс сирість та холод. Тому вже з 25 вересня почалась подача тепла у заклади освіти та лікарні міста. А у понеділок, 30 вересня, на апаратній нараді із керівниками департаментів та відділів міської ради міський голова Володимир Гройсман ініціював дострокове включення тепла і в багатоповерхових будинках.

Вже кілька років поспіль у Вінниці до включення тепла у висотки усі відповідальні служби готуються заздалегідь. Тому запустити опалення у багатоповерхівки вдається значно швидше, ніж це передбачено державними нормативами.

Станом на 2 жовтня опалення вже запущене у 80% вінницьких висоток. Сьогодні ЖЕКи та теплопостачальні організації міста планують подати тепло до решти багатоповерхівок.

«Ми хочемо це зробити якомога швидше. Але через загальну для всіх міст проблему застарілих мереж – під час запуску гарячої води в системи теплопостачання в трубопроводах подекуди виникають пориви, які потрібно оперативно ліквідовувати. А це – додатковий час», - розповідає директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір.

Наступним етапом процесу запуску тепла є відлагодження роботи систем опалення в будинках. У четвер та п’ятницю працівники ЖЕКів та теплопостачальних підприємств будуть перевіряти, як працюють системи, прокачувати воду, випускати повітря та виходити на необхідні температурні параметри. За необхідності вони проводитимуть ці роботі і у вихідні.



Переглядів: 3304
Поширень: 0