Відвідавши разом із представниками соціальних служб та керівництвом Погребищенського району родину Світлани Кравченко, що проживає у селі Гопчиця, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова наголосила, що основна місія соціальних працівників – зберегти сім’ю

Вона зауважила, що на соціальних працівників покладається велика відповідальність – своєчасно виявити проблему в родині, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та надати їй всю необхідну допомогу.

"Модернізація роботи соціальних служб, ініційована Президентом України, покликана створити умови, за яких кожна родина отримуватиме необхідну допомогу адресно і комплексно. Це принципова позиція Глави держави і голови облдержадміністрації Іван Мовчана", - підкреслила Любов Спірідонова.

У ході зустрічі заступник голови облдержадміністрації вела розмову про шляхи подолання складних життєвих обставин та виховання дітей в сім`ї.

«Дуже непросто в сучасних умовах виховувати п’ятеро дітей без підтримки держави. Сім`я Світлани Кравченко тривалий час перебувала у складних життєвих обставинах, але нині завдяки кропіткій роботі соціальних служб знята з обліку таких сімей. Господиня – відважна та сильна жінка, тому що дає раду такій великій родині та господарству. В будинку створено затишок, налагоджено побут»,- зазначила Любов Спірідонова.

В ході соціального супроводу родині були надані послуги по придбанню будинку в кредит через КО "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву", за сприяння органів влади газифіковано будинок. Родина має невелике господарство. Сім’я отримує всі гарантовані державою виплати, як багатодітна родина користується пільгою на оплату газу та електроенергії.



Переглядів: 3097
Поширень: 0