Традиційні осінні суботники стартували у Вінниці ще 25 жовтня, коли на прибирання території парків, скверів та зелених зон вийшли працівники виконкому міської ради та військовослужбовці. А наступного дня на суботник у дворах багатоповерхівок і територій приватного сектору з граблями та сміттєвими пакетами вийшли сотні вінничан. Протягом цих двох днів загалом було вивезено майже тисячу кубів зібраного сміття, листя та гілля. Наступний суботник, до участі у якому запрошуються всі небайдужі городяни, відбудеться 8 листопада.

Суботник у Вінниці

Щороку перед настанням холодів у Вінниці тривають комплексні заходи по наведенню ладу на територіях, прилеглих до організацій, підприємств, установ та житлових будинків.

25 жовтня пройшов перший загальноміський суботник, у якому взяли участь майже 280 працівників органів місцевого самоврядування. Тоді було прибрано території парку ім. Горького, парку «Дружби народів», П’ятничанського парку, півострова Бригантина та набережної річки Південний Буг, а також Лісопарку та зелених зон біля магістральних шляхів. Загалом було зібрано близько 140 кубічних метрів сміття та листя. На прибирання зеленої зони по вулиці Червоноармійській вийшло 65 військовослужбовців. Ними було зібрано 45 кубів палого листя.

Суботник у Вінниці

Наступного дня до суботника приєдналися мешканці висоток та приватного сектору. Спільно із працівниками житлово-експлуатаційних підприємств навести порядок у дворах своїх будинків, прибрати їх від листя та сміття, а також підготувати до зими квітники та зелені зони, вийшло майже 400 мешканців багатоповерхівок. Спільними зусиллями було очищено 54 контейнерні майданчики, ліквідовано 6 сміттєзвалищ, вивезено більше 600 кубів сміття та листя.

Суботник у Вінниці

Мешканці приватного сектору прибирали кожен біля свого будинковолодіння. Однак багато жителів вийшли і на зачистку від сміття основних вулиць мікрорайонів. «Особлива увага приділялася прибиранню зелених зон та територій попід центральні вулиці, - розповідає голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук. – Наприклад, мешканці квартального комітету «Димитрівський» прибрали набережну Південного Бугу від Староміського мосту до «Рошену» - було зібрано 43 мішки непотребу. А попід центральні вулиці приватного сектору та із зелених зон прибрано та вивезено близько 120 кубів сміття та листя».

8 та 9 листопада за сприятливих погодних умов заплановано наступні суботники. До участі в ньому запрошуються мешканці та працівники установ, підприємств та організацій.



Переглядів: 5462
Поширень: 0