За комунальні послуги через Інтернет можуть сплатити не тільки мешканці багатоквартирних будинків Вінниці, а й жителі приватного сектору. Для цього необхідно зареєструватися на сайті www.pay.vn.ua та в особистому кабінеті внести адресу помешкання і номера рахунків по кожній з послуг.

Вінничани, які економлять свій час та мають доступ до мережі Інтернет, можуть сплачувати за послуги підприємств-надавачів послуг за допомогою сайту www.pay.vn.ua. Цей сервіс з’явився більше року тому і наразі на сайті зареєстровано та користуються його послугами близького 3 тисяч мешканців Вінниці. Інтернет-проплати за спожиті послуги можуть здійснювати як мешканці багатоповерхівок, так і приватних будинків. До того ж через сервіс можна платити і за перебування дитини у дитячому садочку.

Кількість городян, які користуються цією альтернативою касам банків та ЖЕКів, зростає щомісяця. Заступник директора Центру муніципальних систем управління Юрій Злотник розповідає, що інформація на сайті є тотожною з тою, яку отримує касир у ЖЕКу та банківських установах і співпадає з даними, які мешканець отримає у єдиному рахунку. На сьогоднішній день більше 1 % усіх проплат за комунальні здійснюються саме за допомогою цього сервісу. «Сплачуючи через Інтернет, не потрібно витрачати час на черги і спілкування з касирами, - каже Юрій Злотник. – А інформація про сплату за будь-яку послугу миттєво потрапляє на сервер обчислювального центру житлово-комунального господарства, тож розрахунки просто «загубитися» не можуть».

Щоб розпочати роботу на сайті необхідно зареєструватися та увійти до «особистого кабінету», де можна додати адресу помешкання, за яке ви бажаєте здійснювати оплату. Мешканцям багатоквартирних будинків достатньо ввести особовий рахунок, вказаний на паперовому рахунку за надані житлово-комунальні послуги, який щомісяця надходить мешканцям висоток. Жителям садиб – необхідно ввести кожен з рахунків, вказаних на розрахункових книжках за електроенергію, газ та водопостачання і водовідведення. В подальшому їх вводити не потрібно так, як дані зберігаються у «особистому кабінеті».

В особовому кабінеті можна ознайомитися з нарахуваннями по послугах, але користувач також може ввести власні показники по лічильниках та суму, яку необхідно сплатити. Проплати здійснюються платіжними картками, для цього необхідно ввести «ССV2» - це спеціальне число, яке забезпечує додаткову безпеку. CVV2 (CVC2), як правило, написаний на звороті картки (останні три цифри на смузі для підпису). Якщо виникають питання по роботі сервісу, можна скористатися інструкцією на самому сайті.

Після здійснення оплати користувач може отримати квитанцію. Для цього в «особистому кабінеті» користувача міститься інформація про проведені платежі, яка оновлюється одразу після оплати послуг. Натиснувши на кнопку «Друк», навпроти потрібного платежу, з’являється можливість переглянути та роздрукувати квитанцію. Історія всіх проплат як за комунальні послуги, так і за садочок, зберігається на сайті, і в будь-який момент її можна переглянути.​



Переглядів: 5034
Поширень: 0