Слава вінницького фонтану «Рошен», побачити який спішать з усіх куточків України і не тільки, не дає спокою чиновникам у Запоріжжі. Там захотіли здивувати Україну власним фонтаном і обіцяють, що такого в наших широтах іще не було.

Майбутній фонтан у Запоріжжі

Майбутній фонтан у Запоріжжі буде не на відкритій воді, але при цьому конструктори передбачили у ньому низку справді цікавих особливостей. Як повідомляє сайт «Ostrov», за задумом архітекторів із Горлівки, фонтан буде складатися з 29 чаш, розташованих на декількох рівнях. Загальна площа фонтану становить близько 3000 квадратних метрів.

Майбутній фонтан у Запоріжжі

За ідеєю проекту, у вирішенні фонтану використаний мотив повторюваного кола, вписаного в квадрат як символ єдності, нескінченності і досконалості, тому він і буде називатися «Нескінченність».

Майбутній фонтан у Запоріжжі

У центрі композиції розташована величезна чаша , в якій бронзова куля діаметром 5 метрів і вагою 35 тонн піднімається струменями води на 3-х метрову висоту і при цьому обертається навколо власної осі на водяній подушці.

Майбутній фонтан у Запоріжжі

Всього у фонтана буде три рівня. Перший і другий рівні об\'єднають 4-ма чашами у вигляді ступінчастих водоспадів. Чаші фонтану другого рівня з\'єднають скляними містками , над якими будуть лити струмені водних арок. Завдяки цьому буде створюватися ілюзія «ходіння по воді».

Майбутній фонтан у Запоріжжі

Третій рівень фонтану запроектований у вигляді розташованих по кутах комплексу 4 сухих чаш.

Майбутній фонтан у Запоріжжі

Головною особливістю фонтану буде стіна , створювана струменями води. Вона стане своєрідним проектором , на якому можна демонструвати фільми , концерти і лазерні шоу. Крім того , в темний час доби фонтан оснастять спеціальною підсвіткою.



Переглядів: 6371
Поширень: 0