Від злочинних дій підсудних постраждали четверо вінничан, які звернулися за послугами до одного з агентств нерухомості м. Вінниці.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, одні клієнти вирішили скористатися послугами агентства, щоб продати свої квартири, а інші – оформити документи на отримання спадщини. Один вінничанин залишився без двокімнатної квартири через боргове зобов’язання. Позичивши у одного з членів групи 4 тисячі доларів, у «заставу» він залишив договір куплі-продажу. Договір вступав у силу за умови неповернення боргу. Не чекаючи повернення грошей, зловмисники через кілька днів вже переоформили квартиру на підставну особу та продали. Документи на нерухомість – рішення судів, нотаріально посвідчені заяви, доручення та інші документи, злочинці підробляли. Таким чином, шахраї продали без відома господарів дві квартири та два приватні будинки в місті Вінниці.

Усі учасники групи раніше судимі вінничани. Сума завданого ними збитку довірливим вінничанам становить понад 700 тисяч гривень. Також від їхніх дій постраждали і добросовісні набувачі житла, які придбали вкрадені квартири.

Під час санкціонованого обшуку у зловмисників були вилучені підроблені документи, комп’ютерна техніка, за допомогою якої виготовлялись певні документи, та газовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями.

Трійцю суд визнав винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю) та ч.2,3 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Організатору злочинної групи суд призначив покарання 5 років 1 місяць позбавлення волі, а двох виконавців звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 2 роки.



Переглядів: 2689
Поширень: 0