Це питання стало темою обговорення під час робочої зустрічі заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової із працівниками та відвідувачами Вінницького районного центру зайнятості, яка відбулась 10 грудня.

Любов Спірідонова зустрілася з працівниками та відвідувачами Вінницького районного центру зайнятості

«Я маю на меті сьогодні поспілкуватись, як з тими людьми, які звертаються до центру зайнятості в пошуках роботи, так і з тими, хто готовий надати робочі місця,- повідомила Любов Спірідонова,- хочу почути, як вони оцінюють послуги центру зайнятості, яку мають думку щодо законодавства у цій сфері».

Любов Спірідонова зустрілася з працівниками та відвідувачами Вінницького районного центру зайнятості

Заступник голови ОДА підкреслила, що одним з першочергових завдань обласної влади є виконання завдань Президента України щодо максимального стимулювання підвищення зайнятості населення та створення нових робочих місць у регіонах.

Разом з головою Вінницької РДА Володимиром Анікеєнком та директорами обласного і районного центрів зайнятості, Любов Спірідонова зустрілась з учасниками тренінгу «Пошук роботи в сучасних умовах» для безробітних, що планують започаткувати власну справу шляхом отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю. Зустріч переросла у конструктивний діалог з цікавими пропозиціями учасників щодо системи виплат, іх розміру та індивідуального підходу до кожного заявника.

Любов Спірідонова зустрілася з працівниками та відвідувачами Вінницького районного центру зайнятості

За інформацією директора Вінницького районного центру зайнятості Юрія Парфенюка, протягом січня-листопада 2013 року одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 19 осіб ( проти 12 осіб у 2012 році). З коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на ці цілі використано 250 тис грн. Середній розмір одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності становить 13150 гривень.

Всього по області протягом 11 місяців 2013 року таку одноразову виплату отримали 500 осіб ( сума виплат становить 6694,0 тис. грн), а кількість безробітних, які започаткували власну справу, збільшилась проти минулого року в 1,4 рази і становить 368 осіб.

Любов Спірідонова зустрілася з працівниками та відвідувачами Вінницького районного центру зайнятості

В ході зустрічі Любов Спірідонова відвідала семінар із роботодавцями, які створюють, або мають намір створити нові робочі місця. В розмові із підприємцями заступник голови ОДА торкнулась теми компенсації єдиного внеску, поспілкувалась із роботодавцями, що започаткували власний бізнес за допомогою центру зайнятості, отримавши грошову допомогу від держави.

Цікавим співрозмовником виявився Василь Данилюк, який 25.03.2002 року отримав статус безробітного, звернувшись до Вінницького районного центру занятості. Після участі в семінарі з орієнтації на підприємницьку діяльність виявив бажання відкрити власну справу, підготував та вдало захистив бізнес-план за темою «Друкарська справа: виготовлення друкарської продукції».

Сьогодні він є власником видавництва - друкарні «Діло», де працює 17 чоловік - це друкарі, палітурники, дизайнери, машиністи різальних машин, оператори низькошвейних машин та інші. Середня заробітна плата на підприємстві становить 1500 грн. Обіг коштів на підприємстві становить протягом року біля 3 млн.грн.

Спілкуючись з пресою, Любов Спірідонова висловила сподівання на те, що кропітка робота з роз’яснення можливостей працевлаштування та відкриття власної справи, яку проводять центри зайнятості, обов’язково має дати в області позитивний результат.

За її словами, послугами служби за рік скористалося 68,7 тис. безробітних, в числі яких 58% склали мешканці сільської місцевості.

Кожні дев’ять з десяти безробітних, які перебували на обліку, отримували допомогу з безробіття.Середній розмір її у листопаді підвищився, проти минулого року, з 909 до 990 грн. або майже на 10%.

Робота щодо активізації співпраці з роботодавцями дала свої плоди.

Завдяки спільним зусиллям центрів зайнятості, органів влади та соціальних партнерів, вдалося повернути до продуктивної зайнятості 34,7 тис. громадян, які звернулись за пошуком роботи до служби зайнятості (це 46% від усіх, звернень до служби зайнятості у звітному періоді, і на 2% більше, ніж у минулому році).



Переглядів: 4130
Поширень: 0