9 грудня цього року від працівників МНС надійшло повідомлення про загорання автомобіля «Форт-транзит» 1998 р. випуску, що перебував на станції техобслуговування у с. Лука-Мелешківська Вінницького району. Загорання сталося вночі, це побачили два працівники СТО, які намагалися вогнегасником приборкати вогонь. Вони ж викликали рятувальників. Слідчо-оперативна міліції, що прибула на місце пригоди, з’ясувала, що даний автомобіль у технічно несправному стані був залишений власником для ремонту.

Наступного дня власник «Форту», непрацюючий житель Вінницьких Хуторів, звернувся з заявою до міліції. Потерпілий сказав, що автівка є винятково його власністю. Автомобіль «Форт» певний час використовувався ним для заняття підприємницькою діяльністю.

За фактом умисного знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах відповідно до ч.1 ст.194 КК України відкрито кримінальне провадження. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.
В рамках розслідування кримінального провадження для з’ясування причини загорання автомобіля призначено ряд експертиз.

За попередніми висновками експертів, загорання могло статися через коротке замикання бортової електромережі автомобіля. Розслідування триває.



Переглядів: 2930
Поширень: 0