До відділів міліції м. Вінниці продовжують надходити заяви від місцевих жителів про скоєння відносно них шахрайств. Працівниками міліції зареєстровано близько 1100 таких повідомлень з початку року.

Найпоширеніші випадки обману людей – це телефонні шахрайства. Шахраї, які телефонують громадянам, намагаються спочатку їх шокувати звісткою про те, що хтось з близьких потрапив у біду, а потім, не даючи можливості покласти слухавку, ведуть розмову до тих пір, до поки «жертва злочину» не передасть кошти до рук зловмисників, - розповідає начальник Вінницького міського відділу міліції Юрій Куций.

Аби убезпечити себе від шахраїв потрібно бути пильними, не надавати свої особисті дані, номери банківських рахунків стороннім особам. При сумнівних телефонних дзвінках, намагайтеся одразу зв’язатися з своїми близькими аби впевнитись у їх безпеці. У разі надходження дзвінків на мобільні чи стаціонарні телефони з вимогою перерахунку кошти під будь-яким приводом – негайно дзвоніть в міліцію за номером «102», - порадив Юрій Куций.

Крім того, перед новорічними святами спостерігається значне збільшення людей на продовольчих та господарських ринках, завдяки чому «зловмисники» мають змогу вчиняти кишенькові крадіжки. Тому, громадянам слід бути особливо пильними та уважними аби убезпечити себе від даного виду злочину.



Переглядів: 2517
Поширень: 0