Дітей дошкільного віку у Вінниці щороку більшає. У минулому році у садочках міста їх було більше 14 тисяч, цьогоріч – понад 15500. Тому на сьогоднішній день питання про створення додаткових груп залишається актуальним. В цьому році їх вже відкрито вже сім: п’ять у садочку №46 (пр-т Юності, 15) і по одній у ДНЗ №№21 (вул. Міліційна, 8) та 52 (Порика, 17). А до кінця року у вінницьких садочках з’явиться ще сім додаткових груп: по одній у садочках №№21 (вул. Міліційна, 8), 26 (Київська, 144), 36 (вул. Київська, 124), 75 (600-річчя, 62) та три групи у садочку №46 (пр-т Юності, 15). Вони забезпечать місцями 210 дітей.

Нові групи відкриваються у різних районах міста, там, де є у цьому потреба і можливість. У нових групах проведено капітальний ремонт, де необхідно – замінено вікна, двері, відремонтована покрівля, санвузли, замінено ділянки водогону, тепло та електромереж тощо. Закуплено та встановлено весь необхідний інвентар: шафи, стільчики, столи, ліжечка тощо. Сучасні меблі корегуються щодо росту та віку дітей. Групи забезпечено іграшками та розвиваючими іграми.

Для інформації:

З прийняттям у 2009 році міської програми «Вінниця – місто, дружнє до дітей» розвиток дошкілля у місті значно активізувався. Створювалися додаткові групи, дедалі більше садків перейшло на 12-годинний режим роботи, кожен дитячий садок створив свій сайт у мережі Інтернет, діти отримали можливість з чотирьох років вивчати англійську мову, створено електрону чергу до дитячих садочків міста та ін.


Переглядів: 2255
Поширень: 0