За словами начальника УДАІ полковника міліції Павла Солонека це можна пояснити тим, що громадяни ще не зовсім усвідомили в яку копійку можуть  влетіти   такі поїздки. Нагадаємо, що відтепер за керування транспортним засобом у нетверезому стані для водіїв передбачений штраф від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб, Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою: для водіїв позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Враховуючи велику кількість свят, що ще попереду і те, що ДТП з вини нетверезих водіїв в основному стаються у вихідні та святкові дні, з  9  по 20 січня  на території Вінницької області Державтоінспекція проводить оперативно - профілактичне відпрацювання «П’яний за кермом – злочинець».   Під час нього особлива увага звертатиметься   на виявлення фактів керування транспорту у стані алкогольного сп’яніння. З цією метою наряди ДПС ДАІ наближені до місць проведення масових заходів та відпочинку громадян, у тому числі нічних клубів, ресторанів, кафе, тощо. Інспектори ДАІ забезпечені технічними засобами для встановлення стану алкогольного сп’яніння, тому зможуть це зробити на місці зупинки автомобіля, маючи певні підозри щодо стану водія.

Також за час святкування  Новорічних  та різдвяних свят  сталося 14 ДТП, в яких 2людини  загинули, а 16  травмовані. У 2013  році за цей самий період сталося 5 ДТП, в яких 1 людина загинула, а 4 зазнали травм.  «Проаналізувавши ситуацію, - розповідає Павло Дмитрович, - прийшли висновку, що збільшення автопригод пов’язане із тим, що минулого року у цей час випав великий сніг і більшість водіїв утримувалося від поїздок. Цьогоріч дороги цілком придатні для руху транспорту, а погодні умови, як–то вранішній туман та ожеледиця, негативно впливають на безпеку дорожнього руху. Також дуже часто водії нехтують власною безпекою грубо порушуючи Правила дорожнього руху, що і призводить потім до трагедій на дорогах»



Переглядів: 2915
Поширень: 0