Вчора, 19 січня, коли почався снігопад, на вулиці міста одразу вийшла спецтехніка та працівники комунальних служб. Вони посипали дороги та тротуари протиожеледними засобами, а коли опадів побільшало – до роботи взялась техніка, яка розчищає сніг. Робота не припинялась і вночі.

У неділю вінницькі вулиці розчищало 43 одиниці техніки. Їй у поміч вийшло більше сотні працівників комунальних служб. Прибирання доріг міста під час снігопадів ділиться на кілька етапів: коли йде сніг, вулиці посипаються протиолежеледними засобами, а коли опади припиняються, дорожники приступають до безпосередньо їх розчистки. В основному техніка працює вночі, коли дороги розвантажені від транспорту.

«На Водохреще прийшла справжня зима зі снігопадами. Всі служби вчасно відреагували – одразу була проведена попереджувальна посипка протиожеледними матеріалами, щоб сніг не «прилипав» до доріг та тротуарів. На вулиці була направлена відповідна техніка, проведені заходи, спрямовані на те, щоб не було ожеледиці, нормально пересувався транспорт по дорогах, а людям було комфортніше ходити по тротуарах», – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук.

За добу, коли йшов сильний сніг, було використано 300 тон протиожеледних матеріалів. Крім того, на спусках та підйомах (особливо в приватному секторі) дороги посипали піскосоляною сумішшю.

На прибудинкових територіях двірники учора також почали працювати ще зранку, а малогабаритна техніка виїхала ближче до обіду і працювала до самого вечора. «Вчора на прибудинкових територіях було задіяно 18 одиниць техніки та близько півтисячі працівників. Сьогодні з 4-ї ранку роботи знову відновились і тривають й досі. Зважаючи на те, що опади продовжуються, роботи триватимуть до повної очистки територій», – каже директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір.

Комунальники також звертаються до вінничан, які мають власні авто, із проханням у ці дні з розумінням ставитись до роботи комунальних служб і не залишати машини вздовж доріг: «Просимо не залишати свої автівки обабіч доріг, оскільки вони перешкоджають роботі прибиральної техніки. Крім того, це небезпечно для самих автомобілів, адже у таку погоду може трапитись будь-яка непередбачувана ситуація і авто може пошкодитись», - зауважує Ігор Корольчук. Така ж проблема і на прибудинкових територіях.



Переглядів: 5243
Поширень: 0