Всього у місті ми зараз маємо 36 кілометрів зливової каналізації. Коли Вінниця розбудовувалась, прокладались основні магістралі, зводились житлові квартали, – все відбувалось досить швидко і питання мереж зливової каналізації, на жаль, було другорядним. Сьогодні цю ситуацію потрібно виправляти – щоб ті ж самі снігопади чи зливи не впливали на життєдіяльність міста. Там, де ми будуємо нові дороги або проводимо реконструкцію шляхів, ми повинні передбачати відведення атмосферних опадів з них. Як це було, наприклад, на вулицях Шевченка та Шмідта. Але цього недостатньо. І в минулому році міський голова поставив перед нами завдання зробити ретельну «ревізію» всієї мережі, яка є в наявності, і розробити план дій», - розповідає директор департаменту міського господарства Василь Броварник.

Відтак, торік на замовлення департаменту міського господарства проектна організація ТОВ «Водпроект» провела обстеження та інвентаризацію більше 36 кілометрів існуючих мереж зливової каналізації міста, 25 тисяч зливоприймальних колодязів та 26 місць водовипусків. Всі ці об’єкти нанесли на електронну карту.

За результатами обстеження були визначені ділянки існуючих мереж зливової каналізації, які потребують поточного та капітального ремонту. Крім того, спільно з представниками міських комунальних підприємств було проведено додаткові обстеження прибудинкових територій висоток та інших територій міста для визначення проблемних місць, які періодично підтоплюються зливовими водами.

Підсумком проведеної роботи стала схема розвитку мереж зливової каналізації. У ній визначено першочергові етапи капітального ремонту та реконструкції існуючих об’єктів. Також визначено ділянки мереж зливової каналізації, які потрібно прокласти в першу чергу. Цю масштабну роботу планується розпочати вже з 2014 року.

Для довідки:

У 2013 році було проведено реконструкцію мереж зливової каналізації по вулиці Станіславського, 21 протяжністю більше 200 метрів. Восени проводилися профілактичні комплексні роботи по очистці зливової каналізації та малих річок. Для належного відведення опадів з доріг та житлової забудови у найпроблемніших місцях відремонтовано ділянки мереж зливової каналізації, приведено до належного стану зливоприймальні решітки та оглядові колодязі. Загалом прочищено більше сотні оглядових колодязів та майже 900 зливоприймальних решіток, очищено більше 10 км русел малих річок.



Переглядів: 3419
Поширень: 0