Про це на брифінгу повідомив начальник Відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду УМВС Ігор Ковалик.

начальник Відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду УМВС Ігор Ковалик

Підполковник міліції нагадав, за незаконне зберігання вогнепальної зброї, набоїв, вибухівки передбачена кримінальна відповідальність, незалежно від мети їх придбання. Відповідно до ч.2 ст.263 Кримінального кодексу України за такий злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років ув’язнення.

Особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Міліція дає змогу громадянам зареєструвати нелегальну мисливську вогнепальну зброю за умови оформлення у встановлений законом спосіб необхідного дозволу та проходження навчання з поводження зі зброєю.

З 4 березня до органів внутрішніх справ області населенням було здано 31 одиницю незареєстрованої вогнепальної зброї, в тому числі 4 одиниці нарізної зброї, 2 обрізи карабінів та 37 армійських набоїв.

Перед брифінгом до обласного управління міліція молодий чоловік добровільно приніс та здав мисливський карабін, який, за його словами, він знайшов у лісі. Як з’ясувалося, ця зброя в лютому цього року була викрадена з мисливського будиночка у Гайсинському районі. Крім карабіну невідомі поцупили ще 5 одиниць мисливської зброї. Місцезнаходження іншої зброї наразі з’ясовує міліція.



Переглядів: 3064
Поширень: 0