Три тижні на Вінниччині працівники Державтоінспекції забезпечують правопорядок на дорогах разом з представниками громадських формувань. Така спільна робота має позитивні результати. Днями таким спільним патрулем була затримана злочинна група, яка скоювала крадіжки з автомобілів. За цей період було зупинено чимало нетверезих водіїв та порушників Правил дорожнього руху.

Спільне патрулювання ДАІ та самооборони неочікувано приносить гарні результати

Кожного разу з інспекторами ДАІ та громадськими активістами, які долучаються до забезпечення безпеки дорожнього руху, проводять спеціальні інструктажі. При цьому наголошується, що екіпажі мають зосередити увагу на попереджені аварійності та профілактичній роботі з населенням.

Спільне патрулювання ДАІ та самооборони неочікувано приносить гарні результати

- Сьогодні служба здійснюється в дві зміни, - розповідає начальник ВДАІ міста Вінниці підполковник міліції Анатолій Присяжнюк. – Самооборонівці несуть службу у другу зміну, з 19 години вечора до сьомої години ранку. Екіпаж складається з двох працівників Державтоінспекції та двох представників «Народної самооборони». Міліціонерам нести службу стало легше. Порушники правил дорожнього руху при наявності представників громадських формувань не так активно заперечують факти скоєних ними правопорушень. Конфліктні ситуації між інспектором ДАІ і водієм зменшилися до одиничних випадків. У разі скоєння правопорушення водії погоджуються, що мають відповідати згідно закону.

Спільне патрулювання ДАІ та самооборони неочікувано приносить гарні результати

- Я несу службу з Державтоінспекцією вже більше двох тижнів, - розповідає самооборонівець Михайло Панчук. Претензій до працівників ДПС у мене немає. Спрацьовують вони оперативно. Були у нас екстремальні випадки, перехоплення. В усіх випадках вони швидко виїжджали на виклик. Складають протоколи по закону. Мені ця служба подобається, - додав Михайло, - адже і сам в них вчусь, вивчаю закон. Буває важко, але хочеться, щоб люди спали спокійно. Впевнений, що без нас і без ДАІ був би великий хаос на дорогах.



Переглядів: 4335
Поширень: 0