Із завтрашнього дня у Вінниці завершується опалювальний сезон – відповідне рішення виконкомом міської ради вже прийнято. Винятком є заклади охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та культури. У них опалювальний сезон закінчиться згідно заявок від їх керівників, поданих теплопостачальним підприємствам.

Опалювальний сезон у Вінниці пройшов без ексцесів. «За опалювальний період 2013-2014 років у порівнянні з попереднім вдвічі зменшилася кількість аварійних поривів мереж теплопостачання. Так, за звітній період по цьому питанню до «Цілодобової варти» надійшло 74 звернення, у попередньому – 144. На третину зменшилися звернення вінничан й стосовно того, що у домівках низька температура (з 366 до 258 відповідно). Котельні працювали у штатному режимі. Зменшилися й звернення щодо забезпечення верхніх поверхів гарячою водою», – каже заступник начальника відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» Іван Курпель.

Значною підмогою для сімейного бюджету вінничан в опалювальний період є субсидії на житлово-комунальні послуги. «За цей опалювальний сезон ними скористалося майже 18 тисяч вінничан. Взагалі ми бачимо, що з кожним роком кількість людей, які користуються субсидіями, стає більше», – розповідає перший заступник директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук. А вже з 1 квітня у Вінниці розпочався запис на оформлення субсидій у літній період.

Разом з тим, борги населення за надані підприємствами теплоенергетики послуги залишаються дуже значними, хоча й поступово зменшуються. За інформацією департаменту енергетики, транспорту та зв’язку, зараз вінничани боргують теплопостачальним підприємствам 31 мільйон 476 тисяч гривень. В минулому році ця цифра становила 34 мільйони 199 тисяч.


Переглядів: 3616
Поширень: 0