Освячення пасок на Великдень розпочнеться ще з суботи після ранішнього богослужіння у православних храмах Вінниці. Про це повідомив представник Вінницької єпархії Української православної церкви Владислав Демченко на прес-конференції щодо підготовки до свята різними християнськими конфесіями.

Освячення пасок у храмах розпочнуть ще з ранку суботи

«В Спасо-Преображенському кафедральному соборі, який знаходиться по вулиці Соборній, в храмі біля кінотеатру «Мир» по вулиці Келецькій, в храмі Стрітення Господнього м. Вінниці та в П’ятничанському храмі Різдва Пресвятої Богородиці освячення пасок розпочнеться ще в суботу після ранішнього богослужіння з 10 до 21 години», - відзначив Владислав Демченко.

Освячення пасок у храмах розпочнуть ще з ранку суботи

Святкові богослужіння у храмах УПЦ розпочнуться вночі. А наступного дня, якщо дозволить погода, заплановані хресні ходи з усіх храмів міста, які зіллються в одну, аби пройшовши вулицями міста, прославити Воскреслого Господа Ісуса Христа. Цьогоріч в хресній ході візьмуть участь не лише священнослужителі, хори та віряни, а й запрошені учні школи дзвонарів м. Шаргорода. Біля Свято-Воскресенського храму о 14:30 розпочнеться урочисте спільне богослужіння.

Освячення пасок у храмах розпочнуть ще з ранку суботи

Як повідомив Ігор Салецький, керівник департаменту у справах управління у справах національностей та релігій ОДА, починаючи з 3:30 годин ранку в ніч богослужіння містом буде їздити громадський транспорт. Це дасть змогу усім вірянам безперешкодно дістатися з храмів, в яких вони проходили богослужіння до своїх домівок. Також вулиця Соборна м. Вінниці буде святково прикрашена та освітлена, що дасть змогу вінничанам насолодитися великим святом повною мірою.



Переглядів: 23896
Поширень: 0