16 квітня під час засідання міського штабу було вирішено поновити цілодобове патрулювання міста на час великодніх свят. Таке рішення пов’язано зі складною ситуацією на сході країни та можливістю здійснення різних провокацій. «Головне завдання під час свят – забезпечити громадський порядок в місті і безпеку городян, адже у ці дні вінничани йдуть до храмів, тобто буде досить велике скупчення людей. І щоб не допустити будь-яких провокацій та кримінальних проявів під час святкування Пасхи, ми поновлюємо спільне з правоохоронним органами патрулювання міста», - зазначає керівник громадського формування «Цілодобова варта» Ігор Корольчук.

Тож, для забезпечення громадського порядку у великодню ніч, територію міста будуть патрулювати 25 міліцейських патрулів. Окрім того, біля усіх храмів будуть також чергувати працівники міліції загальною чисельністю у 250 чоловік. На в’їздах у місто будуть виставлені п’ять блок-постів, які перевірятимуть автівки, що в’їжджають в місто. Протягом інших святкових днів патрулювання здійснюватимуть 20 мобільних груп, до складу яких входитимуть по два представники від міліції і від громадського формування «Цілодобова варта». Також працюватимуть шість оперативних груп і одна група, яка виїжджатиме на некримінальні виклики. «Цієї кількості особового складу цілком вистачить для того, аби забезпечити громадський порядок у місті, до того ж нам у цьому допомагатимуть добровольці з громадських формувань», - каже начальник міського відділу міліції Юрій Куций.

Учасники громадського формування «Цілодобова варта», до якого у лютому увійшло більше 700 добровольців, братимуть участь не тільки у спільному патрулюванні, а й контролюватимуть ситуацію щодо підтримання нормальної роботи підприємств, які відповідають за життєзабезпечення міста. Окрім «Цілодобової варти» в забезпеченні громадського порядку і попередження будь-яких провокацій спільно з міліціонерами та ДАІвцями будуть працювати активісти Автомайдану, міська Самооборона Майдану та воїни-афганці.

Для того, аби працівники міліції та добровольці від громадських формувань одразу ж могли реагувати на будь-які нестандартні ситуації, вінничан просять повідомити про такі випадки на телефони служби оперативного реагування «Цілодобова варта»: 15-60, 60-15-60, 65-15-60 та 0-800-60-15-60 (безкоштовно з мобільного). Інформація негайно буде передана патрулям, які оперативно прибудуть на місце події. ​



Переглядів: 2735
Поширень: 0