Українським офісним працівникам новини неабияк заважають працювати. На це вказує дослідження, проведене Міжнародним порталом HeadHunter Україна.

Починаючи з грудня місяця, постійні соціально-економічні потрясіння стали частиною життя кожного. Робити повсякденні справи, працювати і заробляти гроші доводиться в обстановці стресу. Новини постійно відволікають від роботи 72% опитаних, а кожен десятий взагалі втратив роботу через останні події.

90% офісних співробітників відчули вплив останніх подій на свою роботу: майже всім працювати стало складніше. Кожен десятий втратив роботу у зв’язку з останніми подіями у країні та економічною нестабільністю. І тільки 4% кажуть про те, що продуктивність зросла: адже робота — найкращий спосіб відволіктися від потрясінь.

Новини заважають працювати 72% українських офісних працівників

При цьому, мешканці й східних, і центральних, і західних, і південних регіонів однаковою мірою не можуть зосередитися на роботі через новини.

Менше, ніж інші, переживають з приводу соціальних потрясінь працівники агросфери і сфери інформаційних технологій (тільки 84% відзначили зміни в роботі), а більше за інших — медики і спеціалісти будівельної сфери (95%).

Навіть незважаючи на труднощі, більшість усе ж таки навчились жити і навіть нормально працювати в умовах постійного стресу. Тільки 6% опитаних не змогли впоратися зі стресом до кінця. Найскладніше боротися зі стресом мешканцям західних областей (11%) і Криму (15%).

Найбільш популярні способи «повернутися до лав» — вимкнути новини і спробувати максимально зосередитися на роботі (26%), або навчитися суміщати роботу й прочитання новин (29%). А ось страх бути звільненим мотивує тільки 4% опитаних.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в квітні 2014 року. В опитуванні брали участь 1389 респондентів із різних регіонів України.


Переглядів: 2754
Поширень: 0