Як тільки припинились дощі, комунальники почали косити траву вздовж магістральних вулиць та на прибудинкових територіях. Це вже другий у цьому сезоні покіс.

За бур’яни під парканом жителів приватного сектору оштрафують

У місті 4-5 разів протягом теплого сезону комунальники косять траву вздовж магістральних доріг, а це більше 800 тисяч квадратних метрів. Покіс здійснюється у залежності від погодних умов та швидкості росту трави і бур’янів. А на партерних газонах майданів трава коситься 10-12 разів. Цьогоріч комунальні служби розпочали покіс трави ще у кінці квітня. Тепер роблять це вже вдруге. Як повідомив заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Павлінчук, сьогодні роботи проходять на зонах відпочинку по вулиці Гонти та Хімік, на території біля кінотеатру «Росія», Жовтневій площі, майдані Незалежності та по вулиці Хмельницьке шосе.

За бур’яни під парканом жителів приватного сектору оштрафують

У травні ЖЕКи вже скосили траву на прибудинкових територіях. Зважаючи на погоду та швидкий ріст трави через дощі, щоб двори багатоповерхівок виглядали доглянутими, наразі комунальники розпочали друге коло покосу. Працівники житлово-експлуатаційних контор забезпечені всім необхідним інвентарем.

За бур’яни під парканом жителів приватного сектору оштрафують

У приватному секторі на магістральних вулицях трава скошується централізовано. А біля самих будинків покіс мають здійснювати самі мешканці будинків. «Власники садиб зобов’язані скосити бур’яни на ділянці 5 метрів від огорожі по периметру будинку. Якщо перед будинком є бордюр – то до бордюрного каменю. Ці норми передбачені Правилами благоустрою та санітарного стану міста Вінниці. Квартальні комітети вже провели роз’яснювальну роботу з мешканцями приватної забудови щодо підкошування трави вздовж парканів. Також по поштових скриньках жителів, які це ігнорують, розносяться листівки з попередженнями. Муніципальна поліція щовівторка здійснює перевірки щодо дотримання мешканцями цих вимог», – розповідає заступник голови Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Інна Вітенко.

За бур’яни під парканом жителів приватного сектору оштрафують

На власників садиб, під парканами яких височіють бур’яни, складаються протоколи про порушення Правил благоустрою міста. Згідно них адмінкомісія може призначити штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень.



Переглядів: 5796
Поширень: 0