Жителі Вінницької області задекларували доходів на 330,5 мільйонів гривень. Майже половина з цієї суми належить громадянам, які отримували спадщину та подарунки. Про це повідомив в.о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан.

За словами Мирослава Продана, з 330,5 задекларованих мільйонів найбільшу суму задекларували громадяни, які отримали спадщину та подарунки – понад 160 мільйонів. Майже 33 мільйона гривень склав дохід жителів Вінниччини від продажу нерухомого майна. А найбільша кількість осіб-декларантів − серед тих, хто продавав сільськогосподарську продукцію (майже 5,6 тисяч).

Також цьогорічна деклараційна кампанія показала 41 мільйонера, серед яких переможець державної лотереї. Для порівняння, минулоріч на Вінниччині було 37 мільйонерів, а загальний задекларований дохід склав більше 270 мільйонів гривень.

Згідно поданих декларацій нараховані зобов’язання до місцевих бюджетів склали понад 13,9 млн. грн.

«Декларувати доходи – це обов’язок кожного свідомого громадянина, якому не байдужий розвиток держави. Фінансова самостійність місцевих громад сьогодні надзвичайно важлива для стабілізації ситуації в країні. Податок з доходів фізичних осіб є основним у формуванні місцевого бюджету. А це фінансування лікарень, дитячих закладів, виплата пенсій і зарплат, розвиток інфраструктури. Якщо кожен відобразить свій дохід і сплатить з нього податок, - народ України і жителі Вінниччини, зокрема, отримають гарантії на поліпшення життя», – підсумував Мирослав Продан.

Деклараційна кампанія закінчилася, проте процедура нарахування сплат продовжується, оскільки не усі громадяни, які повинні були задекларувати свої доходи зробили це у встановлені терміни.  Вже після 1-го травня декларації подали ще  900 осіб. Найбільше пост-декларацій подали у Вінниці – 290, Гайсинському районі – 128, Вінницькому районі – 44 та Жмеринському – 38.



Переглядів: 2996
Поширень: 0