Організація ”Київпромнагляд”, що слідкує за атракціонами в Україні, цього сезону не допустила до роботи три вінницькі каруселі. Торік демонтували ”Летючу тарілку” та ”Юнгу”.

— ”Сюрприз” із 1989 року працює, — говорить інженер з експлуатації атракціонів парку Ігор Сімаков, 49 років. — Думаю, найближчими місяцями він знову буде катати людей. Бо справний. Але щоб його якісно перевірити перед запуском, необхідно зняти центральний вал. А щоб закріпити назад, потрібні нові гвинти. Їх випускають тільки в Росії. Будемо замовляти. П’ять років тому вони коштували 2 тисячі гривень. Скільки зараз — іще не знаємо.

— Таку смішну історію розповіли про цей ”Сюрприз”, — каже 26-річна Наталія Бойчук. — Десь у 1990-х роках два міліціонери вночі проходили біля нього. А один знав, як його можна включити. То рішили покататися, думали, що він через 10 хвилин виключиться сам. Короче, прийшлося кататися їм до ранку, доки дворніки не прийшли. Можна уявити тільки, що з тими міліціонерами було. Чуть не повмирали.

У Центральному парку 17 атракціонів. Їм від 18 до 62 років. Найстаріший — ”Російська карусель”.

— Вона ще справно працює, — зазначає Сімаков. — Є неув’язка із ”Колесом сміху”. Воно робоче, але приміщення старе. Будівля належить до пам’яток архітектури. Потребує реконструкції.

— Вінничан чекає приємний сюрприз, — додає новий директор Центрального міського парку Павло Головницький, 49 років. Його призначили на посаду тиждень тому. — Ціни на квитки ми знизили до 5 гривень за дорослий і 3 гривень — за дитячий.

Досі вони коштували 5–12 грн.

Керівництво парку нині веде переговори з вінницьким заводом ”Аналог” про відкриття ще п’яти екстрим-атракціонів.

— Може, навіть і до кінця цього сезону відкриємо, — продовжує Головницький.


Переглядів: 3280
Поширень: 0