На Вінниччині взяти участь у додатковій сесії ЗНО виявили бажання 211 абітурієнтів, із них 80% – переселенці із Луганської і Донецької областей, повідомляють у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. Крім того, для проходження зовнішнього незалежного оцінювання у Вінниці зареєструвалася одна особі із Автономної Республіки Крим та 50 випускників нашого регіону.

Нагадаємо, додаткова сесія ЗНО розпочалася з 1 липня. Право скласти тести пізніше отримали вимушені переселенці зі Східних областей та Криму, а також ті випускники, котрі не змогли взяти участь в основній сесії із поважної причини.

Триватиме додаткова сесія до 15 липня, в нашій області обслуговуватиме абітурієнт лише один пункт тестування – у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 31 міста Вінниця.

Передусім додатковий час на складання іспитів виділено для тих, хто з об\'єктивних причин не з\'явився до пунктів тестування в основний період. Вступники повинні були завчасно зареєструватися та пред\'явити документ, який пояснює причину відсутності у першочергову сесію. Для абітурієнтів, які складають іспити у додаткову сесію, продовжено термін подання документів до вищих навчальних закладів. Крім того, надсилати заяви та копії сертифікатів вони зможуть в онлайн-режимі.

9 липня в рамках додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання випускники складають тести зі світової історії. У Вінниці на даний предмет зареєструвалося 5 осіб, усі мешканці східних областей. А от 10 липня за графіком сесії – історія України, тестування проходитимуть 65 осіб.
 



Переглядів: 3290
Поширень: 0