Уряд України ухвалить рішення про зниження тарифу на електроенергію для тих, хто перейде із газових котлів на електричні та встановить низку преференцій для котелень, які перейдуть з газу на інші види палива. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів сьогодні, 9 липня, повідомляє Перший національний.

«Всі, хто переходить з газових котлів на електричні, отримають спеціальний тариф на електроенергію. Зараз тариф на електрику – 1,19 грн. Якщо ви придбаєте електричний котел, то нічний тариф на електроенергію складе 30 копійок, а тариф впродовж дня – 80 копійок.» – зазначив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду.

Також він зазначив, що котельня, яка переходить з газу на інший вид пального, отримує преференції: «Замість 5% рентабельності, які отримують сьогодні газові котельні, котельня на іншому виді пального отримає дозвіл на 21% рентабельності».

«Споживачі, які отримували тепло від газових котелень, отримають знижку на тариф на 10%, якщо котельня переходить з газу на інший вид палива». – повідомив Яценюк.

Голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник на свої сторінці у Фейсбук звернувся до усіх керівників комунальних підприємств та установ, посадовців, відповідальних за перехід на альтернативні джерела енергії у Вінницькій області.

«Не можна тягнути з цим питанням до зими. Якщо не буде відпрацьовано схеми безперебійної роботи підприємств в умовах відсутності постачання російського газу, то економіка регіону зупиниться, а пересічні громадяни потерпатимуть від холоду. Тому уже сьогодні на Вінниччині буде запроваджено практику щотижневих звітів відповідальних осіб за стан в енергетичній сфері області та перехід на альтернативні види енергії. Зволікати із цим не можна!», - написав Анатолій Олійник.
 



Переглядів: 4869
Поширень: 0