З понеділка у Центрі адмінпослуг «Прозорий офіс» вінничанам почали надавати консультації у будівельній сфері. Відтепер тут приймає фахівець Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області. Він консультує по питаннях декларування початку будівельних робіт, прийняття в експлуатацію об’єктів та отримання дозвільних документів і ліцензування. Це дозволить спростити доступ вінничан до державних послуг.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області – це територіальний підрозділ центрального органу державної виконавчої влади. Її діяльність законодавчо в певній мірі відмежована від органів місцевого самоврядування, через що міська влада фактично не має впливу на будівельні процеси, які відбуваються в місті. Ця ситуація - є одним із прикладів централізації деяких місцевих процесів.

Разом з тим, у Вінниці ситуація змінюється. З 7 липня у Центрі адміністративних послуг «Прозорий офіс» (Соборна, 59) розпочав надавати консультації громадянам фахівець Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області. Тепер щодня протягом тижня вінничани в «Прозорому офісі» можуть звернутись по питаннях: декларування початку будівельних робіт, прийняття в експлуатацію об’єктів, отримання дозвільних документів та ліцензування.

«Раніше у Інспекції консультації надавалися два дні в тиждень, тепер їх можна отримати у «Прозорому офісі» протягом п’яти робочих днів. Послуга надається за стандартами роботи Прозорого офісу, тому вона стала зручнішою та доступнішою для вінничан. Крім того, це один з кроків налагодження тіснішої співпраці між міською радою та Інспекцією», – розповідає перший заступник директора департаменту адміністративних послуг Євген Іщук.

Крім того, у всіх чотирьох відділеннях Центру «Прозорий офіс» вінничани зможуть подати державному адміністратору декларації з питань будівництва, заяви про видачу дозволів на будівельні роботи та про видачу сертифікатів відповідності (щодо об’єктів 4-ї та 5-ї категорії складності). А на веб-сторінці «Прозорий офіс», що офіційному сайті міської ради, – ознайомитись із бланками офіційних документів (декларації, заяви) у даній сфері та зразками їх заповнення.



Переглядів: 3163
Поширень: 0