Як повідомили в Управлінні податкової міліції ДПА області, затримання відбулося в рамках масштабної загальнодержавної операції „Бар’єр”.

Документів, що підтверджували б походження вантажу, у водія не виявилося, відтак фура разом із тентованим причепом, де перевозилося 16 тонн деревного вугілля в поліетиленових мішках, податківцями була вилучена.


І виготовлення (перепалювання деревини на вугілля), і відвантаження товару відбувалося буквально за кілька кілометрів від місця затримання нелегального вантажу - у цеху, що працював на території колишньої фабрики прикордонного райцентру без відповідних дозвільних документів. Іншими словами – підпільно.

- Співробітниками податкової міліції було встановлено, що підприємець – власник цеху не має відповідного пакету документів, необхідного для заняттям даним видом діяльності, - відзначає начальник відділу податкової міліції Тростянецької об’єднаної державної податкової інспекції Юрій Сичук. – Під час огляду майданчика виявлено вісім металевих ємностей, об’ємом 10 кубометрів кожна, призначених для виготовлення деревного вугілля, а також майже 100 кубометрів сировини - дерева твердих порід граба та дуба. Усі печі були під’єднані до однієї труби, яка є в комунальній власності районної ради.


Підприємливий 22-річний ділок розгорнув бізнес широко: вугілля палив у печах, що називається, у кілька змін. Те, що густий дим із труби майже безперестанку йшов на подвір’я житлових будинків і дитячий садочок (!), розташований поруч, молодого підприємця, вочевидь, не надто засмучувало. Місцеві мешканці, кажуть, на підприємливого сусіда правоохоронцям жалілися не раз.

Податківці вже направили матеріали про притягнення молодика до відповідальності та вирішення питання про конфіскацію вугілля, сировини та знарядь виробництва до суду. Також перевіряється інформація по використання на виробництві праці робітників без оформлення трудових відносин, повідомляють в УПМ ДПА області.


Переглядів: 3666
Поширень: 0