Протягом доби 14 липня, коли в Україні відзначали День рибалки, працівники Державтоінспекції виявили 38 водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. В одному випадку, щоб упіймати порушника, довелось влаштувати погоню.

Близько 19 години інспектори ДПС на вулиці Cвердлова помітили автомобіль  «Volkswagen Сaddy», водій якого грубо порушував правила дорожнього руху, проїхав на червоний сигнал світлофора, створив аварійну ситуацію та на вимогу працівників ДАІ зупинитись, не реагував.

Завдяки професійним діям інспекторів ДАІ переслідування тривало недовго, водія зупинили через кількасот метрів. Під час спілкування інспектори запідозрили, що водій керував автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння та без посвідчення водія. Від проходження медичного огляду на встановлення стану сп’яніння водій відмовився, за що було складено адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП.

За керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 5950 грн., або позбавлення права керування на строк до 2 років.

З початку року працівниками Державтоінспекції задокументовано 5363 факти керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.



Переглядів: 3098
Поширень: 0