Сьогодні, 25 липня на території новоствореного Європейського саду пройшов перший урок комплексного навчання під назвою «Європейський сад запрошує на екологічний практикум».

- Сьогоднішнє заняття присвячене ознайомленню діток із вже висадженою зеленню, адже навряд чи вони бачили і чули про такі рослини як гейхера,  хауттюйнія, осока, пеннісетум, астильба та багато інших, - розповідає керівник проекту Ірина Максимчук.

Діти розгадували загадки, відповідали на цікаві питання про живу природу та грали в повчальні ігри. Також заняття носило патріотичний характер – представники Вінницької Молодіжної Ради розфарбували декоративні елементи Європейського саду у жовто-блакитні кольори, з метою привити малечі любов до своєї країни та її символіки.

- Перш за все завданням цього проекту є  виховання екологічно-свідомих вінничан, які з турботою ставитимуться до зелені міста та всього живого. Ще змалечку діти повинні навчитися правильно і з користю проводити своє дозвілля, тільки так ми виховаємо гідних мешканців Вінниці, - розповідає начальник відділу у справах молоді та туризму Юлія Мончак.

Закінчилось еко-заняття майстер-класом – діти, використовуючи техніку орігамі, перетворили звичайний папір на голубів, признані символом миру, якого так не вистачає останнім часом.  А потім цими паперовими птахами вони прикрасили дерева, що ростуть на території Європейського саду.

Організатори обіцяють, що подібні заняття проходимуть до кінця літа. Восени та за незгоди, дітей навчатимуть на базі підліткових клубів «Універ» або «Гараж 77». На наступних уроках діти матимуть змогу доглядати за рослинами, створювати чудові композиції, ленд-арт, та займатимуться екологічним дизайном.

Організаторами проекту є Вінницька Молодіжна Рада, teens-club «Універ» та КП «Подільський туристично-інформаційний центр» під патронатом відділу у справах молоді та туризму міської ради.



Переглядів: 4512
Поширень: 0