начальник Управління громадської безпеки Микола ЗубарТема зустрічі: про позитивні тенденції у боротьбі з вуличною злочинностю. Микола Григорович розповів присутнім про результати вжитих органами внутрішніх справ заходів щодо поліпшення стану патрулювання громадських місць, оперативного реагування нарядів міліції на повідомлення про злочини, затримання підозрюваних за «гарячими слідами» та відповів на запитання журналістів.

Одним з приоритетних напрямків оперативно-службової діяльності органів внутрішніх справ Вінниччини, за словами Миколи Зубара, є забезпечення охорони громадського порядку.

На сьогоднішній час в середньому на добу правопорядок в населених пунктах області забезпечують понад 800 працівників міліції та військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України, з них більше 400 – в обласному центрі. Щоденно на службу по охороні громадського порядку заступає 105 автопатрулів та 86 піших. В цілодобовому режимі також на території м. Вінниці та Вінницького району несуть службу екіпажі спецпідрозділу «Беркут», які будь-якої хвилини прийдуть на допомогу.

Кожного тижня працівниками апарату та територіальних підрозділів м. Вінниці проводиться відпрацювання одного з районів обласного центру. З метою збільшення щільності перекриття вулиць обласного центру, на охорону громадського порядку залучається особовий склад галузевих служб апарату ГУМВС. Для патрулювання паркових та лісопаркових зон залучаються працівники Кінологічного центру зі службовими собаками. Аби вивчити ефективність роботи нарядів, щомісячно на службу по охороні громадського порядку заступають начальники міськрайвідділів.

Завдяки вжитим заходам досягнуто позитивних результатів в боротьбі зі злочинністю в громадських місцях, в т.ч. на вулицях. З початку року на території області в умовах громадського місця скоєно 388 злочинів, з них на вулиці – 267. Розкриття становить 77%.

Найбільш поширеними «вуличними» злочинами залишаються пограбування. Станом на 25 травня їх зареєстровано 105. З них розкрито більше 65%. Одним з проблемних питань, пов’язаним з розкриттям даної категорії злочинів, як розповідає Микола Зубар, залишається несвоєчасне повідомлення постраждалими працівників міліції. Інколи жертви грабіжників звертаються за допомогою лише через декілька годин або ж навіть діб, що в свою чергу не дає можливості розкрити такі злочини за «гарячими слідами». І навпаки - вчасне повідомлення про скоєння злочину дає можливість працівникам міліції оперативно зреагувати та затримати зловмисника.

Микола Григорович для прикладу навів декілька фактів.

- 28 січня цього року біля 21.30 год. в м. Вінниці на вул. Червоноармійській було пограбовано пенсіонерку. О 21.50 год. вона повідомила про вчинений відносно неї злочин в Замостянський РВ. Вжитими заходами працівники батальйону патрульної служби зловмисників затримали, а пограбоване повністю вилучили. Оперативно спрацювали працівники БПС та спецпідрозділу «Беркут» по встановленню та затриманню осіб, які скоїли пограбування в під’їзді будинку №78 на вул. Келецькій в м. Вінниці 22 лютого біля 3 год. ночі. Постраждала звернулася до Ленінського райвідділу вже через 15 хвилин. Результат – зловмисник затриманий, речові докази вилучені. 9 березня біля 1.55 год. в м. Вінниці на вул. Литвиненка під загрозою застосування предмету схожого на пістолет невідома особа заволоділа грошима громадянина Сірії. Вже через 5 хвилин про скоєний злочин було орієнтовано наряди. Працівниками «Беркуту» зловмисника затримано. Своєчасне інформування сприяло також розкриттю пограбування, яке мало місце 7 квітня біля 0.45 год. в парку «Хімік» (Замостянський район м. Вінниці).

Таких прикладів можна навести дуже багато. Тому правоохоронці звертаються до жителів та гостей Вінниччини з проханням - негайно повідомити у територіальний райвідділ внутрішніх справ або ж на телефонну лінію «102» в разі скоєння відносно вас чи ваших рідних злочинів. Працівники міліції будуть роботи все можливе, щоб злочинці були покарані, а громадяни могли безпечно себе почувати на вулицях населених пунктів нашої області.


Переглядів: 5988
Поширень: 0