Вінницьких школярів не переведуть на шестиденний навчальний тиждень у зв\'язку з економією газу. Про це повідомив директор департаменту освіти Вінницької міськради Володимир Буняк, передає радіо Місто над Бугом.

Рішення про переведення шкіл на «шестиденку» розглядалось департаментами освіти міста та області. Йдеться про те, щоб узимку зробити довші канікули, що дозволить витрачати менше ресурсів на опалення шкіл, підтримуючи тільки мінімально допустиму температуру. Утім, якщо у сільських школах та районних центрах такий варіант можливий, у Вінниці він є невиправданим, вважають у департаменті освіти міськради.

- Питання відносно переведення на «шестиденку» навчального процесу у школах Вінниці не стоїть. В межах міста теплозабезпечення є циклічним, тому немає сенсу вимикати ту чи іншу школу, - пояснив Володимир Буняк.

Натомість, у облдержадміністрації розглядають можливість поєднати осінні та зимові канікули і також поки не розглядають можливість шестиденки. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк 28 серпня під час прес-конференції, яка відбулася в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

http://vin.gov.ua/web/vinoda.nsf/7c5fe6cc4acf8b00c2256e9e00365a4a/143b2afc1e0dd3a242257d420057d68f/Body/10.2EE6!OpenElement&FieldElemFormat=jpg

«З метою економії енергоресурсів в осінньо-зимовий період, ми плануємо перенести осінні канікули з жовтня місяця. Питання чи їх буде приєднано до зимових, чи буде інший варіант поки обговорюється. Задля економії на даний час ми не плануємо переводити навчальні заклади області на шестиденну форму навчання. Якщо виникнуть форс-мажорні обставини, тоді і будемо оперативно на них реагувати» - підкреслив Ігор Івасюк.



Переглядів: 3866
Поширень: 0