У Вінниці 77-річна жінка біля свого будинку віддала шахраям 53 тисячі гривень за «визволення сина». По телефону пенсіонерці повідомили, що його затримали правоохоронці.

Голос у слухавці розповів, що нібито її сина затримано за підозрою у скоєнні злочину. Аби уникнути покарання необхідно заплатити правоохоронцям - і чим більше, тим краще. За умовами спритників жінка мала негайно віддати кошти кур’єру.

На жаль, замість того, аби подзвонити в міліцію, вінничанка, зібравши всі кошти, що були у будинку, чітко виконала інструкцію злодіїв та віддала пакунок з грошима невідомій жінці.

Пізніше з’ясувалось, що з сином все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали пенсіонерка одразу звернулась по допомогу до працівників міліції.

Наразі слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Напередодні за схожих обставин шахраї заволоділи грошима 57-річної мешканки Томашпільського району. Кошти у сумі 3 000 гривень, вона перерахувала на номери мобільних телефонів через термінал.

Правоохоронці вкотре радять громадянам не втрачати пильність, аби не стати черговою жертвою шахраїв. Якщо Вам зателефонували невідомі і під різними приводами просять перерахувати гроші – не гайте часу, звертайтесь до міліції.



Переглядів: 2797
Поширень: 0