Ватові доріг посилили патрулювання вулиць біля усіх навчальних закладів області та декілька днів нового навчального року нестимуть службу спільно з юними інспекторами руху. Протягом вересня у години пік державтоінспектори забезпечуватимуть дітям безпечний перехід проїзної частини дороги.

З початком навчального року ДАІ посилила патрулювання біля шкіл і привітала учнів зі святом

У День знань державтоінспектори взяли участь у святкових лінійках, де оголосили дітям та учителям результати конкурсу «Навчальний рік без ДТП», який майже десять років проходить серед шкіл міста Вінниці. Варто зазначити, що тридцять одна школа із тридцяти чотирьох закінчили минулий навчальний рік без участі дітей в дорожньо-транспортних пригодах. Усі ці школи під час святкових лінійок були відзначені дипломами.

Переможцем конкурсу стала НВК: загальноосвітня школа – гімназія І-ІІІ ступенів №6. Туди на свято з подарунками завітав начальник управління ДАІ Вінницької області Павло Солоненко. Він вручив учнівському колективу перехідний кубок та грошовий чек на суму дві тисячі гривень, які будуть використані для покращення учбового процесу. А усім тим, хто щойно переступив поріг школи, державтоінспектори подарували методичні посібники з вивчення Правил дорожнього руху, розроблені керівництвом вінницького ДАІ.

За словами очільника обласного управління ДАІ, дітям після літнього відпочинку важко зосередити увагу на навчанні та власній безпеці. Тож, державтоінспектори спільно з органами освіти в усіх загальноосвітніх навчально-виховних закладах області проведуть «Єдині уроки з безпеки дорожнього руху», охопивши при цьому максимальну кількість дітей та підлітків.

- Навички правил безпеки та поведінки на дорозі потрібно прищеплювати щойно дитина починає ходити. Пасивний негативний приклад сторонніх провокує дітей на неправильні дії, - переконаний Павло Солоненко. - Майже в кожному випадку дорожньо-транспортної пригоди за вини дитини, жертви зазначають, що вони вчинили саме так, як дорослі. Саме тому до виховного процесу підростаючого покоління приєдналась і Державтоінспекція.

У правоохоронців Вінниччини безліч планів, спрямованих на попередження дитячого травматизму на дорозі, вивчається передовий досвід інших регіонів та зарубіжжя, але лише спільними зусиллями батьків, вчителів, керівників відомств, організаторів та спонсорів культурно-виховних заходів можливо зберегти найцінніше – наших дітей і наше майбутнє.



Переглядів: 4563
Поширень: 0