Департамент соціальної політики міської ради звертається до вінничан, які підпадають під категорію малозабезпечених сімей, оформлювати державну компенсацію додаткових витрат на оплату спожитих послуг. Для того, щоб дізнатись, чи може родина претендувати на компенсацію, городянам рекомендують звертатись за консультаціями до територіальних віддлень Прозорого офісу за місцем проживання.

Влітку Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову, яка передбачає новий вид допомоги на оплату комунальних послуг – компенсацію додаткових витрат за послуги з газопостачання, гарячого водопостачання та централізованого опалення. Ця допомога була запроваджена для підвищення соціального захисту населення з низьким рівнем доходу, адже зростання тарифів на комунальні послуги найбільше відобразиться саме на цій категорії громадян.

Для того, щоб отримати будь-яку консультацію з приводу можливості призначення державної компенсації та оформити її, вінничанам необхідно звернутися до одного з територіальних Прозорих офісів за адресами: пр. Космонавтів, 30 та вул. Островського, 85. Також попередньо можна отримати інформацію за тел.: 50-83-88 (територіальний Прозорий офіс за адресою Космонавтів, 30) та 50-86-70 (територіальний Прозорий офіс за адресою Островського, 85).

«Право на отримання цієї компенсації мають родини, середньомісячний сукупний дохід яких за шість останніх місяців не перевищував розміру прожиткового мінімуму для сім\'ї. До складу родини включаються всі громадяни, зареєстровані у житловому приміщенні, – розпоівдає перший заступник директора департаменту соціального захисту населення Наталія Паламарчук. – В разі, якщо родина вже отримує субсидію, але має право ще й на компенсацію, то тоді сім’ї може призначатися дві допомоги, тобто право на субсидію при оформленні компенсації не втрачається».

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду. Але варто пам’ятати, що надання компенсації припиняється, якщо отримувач допомоги не сплачує комунальні послуги (крім випадків, пов’язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, яка підтверджується відповідними документами). А також, якщо він приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та склад осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні. В такому разі безпідставно отримані кошти компенсації доведеться повернути.



Переглядів: 3691
Поширень: 0