У цьому будинку живуть 25 дітей-сиріт і дітей з проблемних родин різного віку – від півтора року до 17-ти. Більшість із них до того, як потрапити до «Родинного дому», були позбавлені найнеобхіднішого, включаючи материнську та батьківську турботу. Діти шкільного віку навчаються у вороновицькій середній школі, що розташована поруч.


Подарунки до свята - це добре, важливо, щоб не забували про дітей “Родинного дому” і в будень, відзначає координатор обласного осередку «ФРОНТУ ЗМІН» Сергій Кудлаєнко. А головне, щоб у стінах закладу вони щодень отримували, на мою думку, щось значно цінніше - надію, що їхня дорога з “Родинного дому” буде світлою, що обов’язково для кожного з них знайдеться щасливе місце під сонцем.


Вороновицький заклад вже довгий час має фінансові проблеми. В першу чергу із приміщенням. На сьогодні діти мешкають в невеликій одноповерховій будівлі, яка давно потребує ремонту. На жаль, фінансових можливостей районного бюджету не вистачає, аби в повній мірі задовольнити потреби «Родинного дому». Відтак, активісти ініціативи Арсенія Яценюка «ФРОНТ ЗМІН» пообіцяли взяти під контроль це питання. Це стало можливим в рамках новоствореної Всеукраїнської організації дитячих будинків сімейного типу «Асоціація - Моя Родина». На відкритті асоціації Арсеній Яценюк зазначив: «Ця асоціація в Україні дуже важлива і кожен, як бізнесмен, так і вчитель повинен звернути свою увагу і допомогти таким людям. Це вирішення не тільки демографічної проблеми, це подолання великого соціального розколу дітей, які позбавлені батьківського піклування і фактично нашого майбутнього». Він також наголосив, що вважає доцільним існування не лише будинків сімейного типу, а й інтернатів, оскільки згідно статистики близько 5 відсотків дітей не усиновлюються взагалі. Такі діти, в силу різних обставин, повинні завжди бути під опікою держави. Тому діалог має відбуватися завжди між такими закладами і асоціацією.


Переглядів: 3787
Поширень: 0