Управління Державної служби охорони при УМВС України у Вінницькій області здійснює встановлення тривожних кнопок «Терміновий виклик міліції». Це робиться з метою покращення охорони громадського порядку та більш якісного і швидкого реагування на порушення правопорядку.

Завдяки централізованій системі швидкого виклику міліції підвищується ефективність діяльності нарядів міліції, задіяних для охорони не лише об’єктів, а й громадського порядку. Завдяки цьому вдається скоротити час реагування груп затримань на повідомлення громадян про злочини та інші протиправні дії і затримання злочинців. Адже злочин розкривається набагато швидше по «гарячих слідах», оскільки найважливіше, що може бути у працівників міліції, це час, що не витрачається на переслідування злочинця.

Тривожні кнопки встановлюються в місцях великого скупчення людей: супермаркетах, ресторанах, розважальних закладах. Якщо територія охоронюваного об’єкту велика, наприклад, сучасний торговий центр, то даний пристрій може знаходитись у кількох людей одночасно. В залежності від того, хто став очевидцем протиправних посягань, чи до кого звернулись громадяни з проханням про допомогу, той і зможе відразу викликати наряд Державної служби охорони. Держохоронці, в свою чергу, максимально швидко відреагують для знешкодження порушника та подальшу його передачу до райвідділу міліції.

Так, на Вінниччині встановлено вже 248 таких пристроїв. З початку року на пульт централізованого спостереження підрозділів ДСО області надійшло 895 сигналів «тривога», при цьому було затримано 615 правопорушників. В установах, які обладнані даним пристроєм, є інформаційні таблички про оснащеність даного закладу пристроєм термінового виклику міліції.



Переглядів: 3038
Поширень: 0