З 1 жовтня на території Вінницької області розпочнеться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки, що незаконно зберігаються населенням. Громадяни, які добровільно звернуться у міськрайвідділи внутрішніх справ за місцем проживання з метою здачі зброї, будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Якщо незаконне придбання або зберігання громадянами вогнепальної мисливської зброї, тягне за собою адміністративну відповідальність та покарання у вигляді штрафу в розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї, то незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність. Санкція статті 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

За словами начальника дозвільної системи та ліцензування УМВС Олега Кучера, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здасть до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він матиме можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

- Протягом минулого місячника здачі зброї громадяни добровільно здали 232 одиниці вогнепальної зброї, 40 одиниць спецзасобів та майже 2750 – боєприпасів, розповідає Олег Кучер. – Завдяки таким заходам 21 особа була звільнена від кримінальної відповідальності.



Переглядів: 3021
Поширень: 0