Цьогоріч за парти навчальних закладів області сіли 152 228 учнів, що на 433 більше ніж в минулому році. За словами заступника голови облдержадміністрації – директора департаменту освіти й науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка, вперше за останні 20 років на Вінниччині учнівський контингент не зменшився, а навпаки, збільшився.

«6-10 років тому щороку учнівський контингент скорочувався в середньому на 11 тисяч осіб, останні 3 роки дане зменшення коливалося від 2,5 до 4 тисяч школярів. Це перший рік, коли ситуація стабілізувалася. В першу чергу на таке збільшення вплинули події на сході України, адже до нашого регіону переїхало 2267 дітей з Донбасу. Ряди загальноосвітніх закладів поповнили 1292 школярів вимушених переселенців», – зазначив Ігор Івасюк.

Загалом нині на Вінниччині діє 888 навчальних закладів (на 6 менше ніж в попередньому році). І як наголосив заступник голови облдержадміністрації, лише цього року мережа загальноосвітніх навчальних закладів починає відповідати учнівському контингенту.

Підвезенням на Вінниччині забезпечено 99,4% учнів та 87% вчителів. 100% забезпечені підвезенням школярі в Крижопільському, Піщанському, Томашпільському, Чернівецькому, Ямпільському районах.



Переглядів: 3047
Поширень: 0