Вінницькі заклади культури під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період окрім планових ремонтів, утеплювали приміщення, ремонтували інженерні мережі, замінювали звичайні лампочки розжарювання на енергозберігаючі.

Протягом року у Вінниці проводилася активна робота по покращенню технічного стану шкіл естетичного виховання, бібліотечних, клубних, музейних та мистецьких закладів. «Проводились планові ремонти для забезпечення надійної експлуатації устаткування та приміщень галузі. Обстежено та впорядковано підвальні, підсобні та горищні приміщення закладів культури. Крім того проведено заходи з енергозбереження для зменшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв. Проведено перевірку електромереж, тепло-, водопостачання, пожежних кранів», – розповідає директор департаменту культури Ірина Френкель.

У музеї М. Коцюбинського відремонтовано дві газові печі та тепловий елеватор. А також проведено заходи по дотриманню вимог техніки безпеки з експлуатації приладів індивідуального опалення та вентиляційних каналів. Вже підготувалися до зими й у приміщенні кінотеатру «Родина». Серед іншого, тут частково відремонтовано дах.

У Дитячій школі мистецтв зроблено поточний ремонт приміщення, у тому числі утеплили вікна для кращого збереження тепла. У Дитячій школі мистецтв №2 відремонтовано 18 м2 покрівлі. Також тут перевірили лічильники води, термометри, манометри, відремонтували сантехніку, мережі теплопостачання та електропостачання. У дитячій школі мистецтв «Вишенька» за позабюджетні кошти провели поточний ремонт гардеробу, де зберігатиметься верхній одяг школярів, а також придбали інвентар для розчистки снігу та протиожеледні матеріали.

У Дитячій музичній школі №1 за рахунок коштів міського бюджету вже завершено капітальний ремонт даху. У Міському палаці мистецтв проведено теплоізоляцію споруд та інженерних об’єктів. Зроблено плановий огляд та ремонт електро-, тепло-установок та обладнання. А у Дитячій художній школі за позабюджетні кошти утеплено та замінено віконні блоки у двох навчальних аудиторіях.

КП «Центр концертних та фестивальних програм» провело ІІ-ий етап капітального ремонту підвального приміщення ККЗ «Райдуга» з утепленням. Також закуплено інвентар та обладнання для чистки снігу. Почищено дах, каналізаційна та стокова система. Замінено понад 20 лампочок на енергозберігаючі. В орендованому приміщені, де працює Академічний камерний хор «Вінниця», відремонтовано внутрішню електромережу, замінено світильники. Встановлено декоративні решітки для радіаторів обігріву, замінено сантехнічне обладнання, утеплено вхідні дверні блоки.

Заходи щодо стабільної роботи у зимовий період проведено й у бібліотеках міста. Виконано часткові поточні ремонти у ЦМБ ім. Бевза та деяких бібліотеках-філіях, обстежено димові та вентиляційні канали.


Переглядів: 2427
Поширень: 0